Hoe krijg ik inzicht en verstand?

Inzicht en verstand zijn belangrijke ingrediënten om succesvol te zijn in het leven. Een studie of een opleiding kan je aardig op weg helpen, maar zijn niet bepalend voor het al dan niet succesvol zijn. Er zijn mensen met een universitaire opleiding die maar geen werk kunnen vinden en er zijn mensen die de middelbare school niet hebben afgerond en uiterst succesvol zijn. Het aanbod van cursussen en trainingen om jouw “succes factor” te vergroten is overweldigend. Zou het niet geweldig zijn als je “succes garantie” zou kunnen krijgen? Dat is nu precies wat God ons aanbiedt. In de bijbel kun je lezen hoe jij je inzicht kunt vergroten en zelfs verstandiger kunt zijn dan je leraren. In Psalm 119 : 97-100 staat het volgende:

Hoe lief heb ik Uw wet!
Hij is heel de dag mijn overdenking.
Uw geboden maken mij wijzer dan mijn vijanden,
want zij zijn voor eeuwig bij mij.
Ik ben verstandiger dan al mijn leraren,
want Uw getuigenissen zijn mij tot overdenking.
Ik heb meer inzicht dan de ouderen,
omdat ik Uw bevelen in acht genomen heb.


dus…. door eenvoudig weg de bijbel te lezen en te geloven zal jouw inzicht en verstand toenemen. Is dat niet bijzonder? Jij kunt een voorsprong nemen op de mensen in je omgeving die deze waarheid niet kennen. Lees de bijbel en vergroot jouw waarde voor de arbeidsmarkt of jouw werkgever enne……vergeet niet om God daarvoor te bedanken….
Be blessed.